Massagetherapie

Oosterse & Westerse Massage

Massagetherapie lijkt misschien een moderne verwennerij, maar het is eigenlijk een van de oudste geregistreerde medische methoden. Chinese medische leerboeken noemen massage meer dan 4000 jaar geleden als een manier om ziekten te behandelen. De massagetherapeut van vandaag is een expert op het gebied van het menselijk lichaam en weet niet alleen iemand te helpen ontspannen, maar ook om spanning te verlichten en de bloedstroom naar de weefsels te stimuleren.

Massagetherapie

Massagetherapie omvat verschillende soorten massagetechnieken. De westerse behandeling hiervoor is om het bindweefsel rondom de spieren te rekken en de gewrichten te mobiliseren. Massagetherapie biedt ontspanning en is een klacht gerichte behandeling waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd.

traditionele Thaise massage

De traditionele Thaise massage wordt gegeven op een futon op de vloer. Hierbij wordt er geen massageolie gebruikt! Deze oosterse massage is een combinatie van acupressuur en yoga strekkingen. Dit zorgt ervoor dat de energiebanen (meridianen) worden geopend. Een goede energiedoorstroming is belangrijk voor het energetisch evenwicht en zorgt voor balans tussen lichaam en geest.

Thermotherapie

De TDP/Moxa-lamp heeft een ronde plaat bekleed met mineralen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Wanneer de lamp wordt geactiveerd verwarmen de ingebouwde spiralen de mineralenplaat en produceert daarbij elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden. Deze selectieve absorptie heeft een bewezen therapeutisch effect op de te behandelen gebieden. Het effect wordt in verband gebracht met een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, verwijderen van toxinen uit weefsels, pijnreductie en spierontspanning alsook een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen. Bron: acupunctuurdirect

Voetreflexologie

De reflexologie gaat ervan uit dat het lichaam in tien zones is verdeeld, die zones worden in kaart gebracht op de voeten. Iedere voet heeft zo vijf zones. Daarnaast wordt het lichaam ook verticaal op de voet geprojecteerd - het hoofd ligt bij de tenen, en de voeten bij de hiel. Iedere zone heeft zo zijn eigen ‘karakteristieken’. Door vervolgens op bepaalde plaatsen druk uit te oefenen, zou er op een andere plaats in het lichaam een bepaald orgaan of een bepaalde klier worden gestimuleerd. Op de handen en voeten komen volgens de reflexologie alle punten samen die met de organen en klieren verbonden zijn. Bron: Wikipedia

Cupping

Cupping is een therapeutische behandeling volgens de Chinese geneeswijze. Er worden cups gebruikt om vacuüm op de huid te krijgen waardoor de poriën worden geopend en de huid oppervlakte (donker)rood zal worden. De energieblokkades in de energiebanen waar de cups zijn geplaatst worden hierdoor opgeheven.

Guasha

Guasha is een therapeutische behandeling volgens de Chinese geneeswijze. Er wordt een Jade steen gebruikt en een schraaptechniek toegepast waardoor de huid oppervlakte (donker)rood zal worden. In vele Aziatische landen is het bekend om energieblokkades in de energiebanen met een scherp voorwerp op te heffen.

Scroll naar top